De Trainers
Peter en Bart hebben hun opleiding gedaan op de theaterschool, faculteit docent theater. Specialisaties zijn o.a. werken met voice dialogue, pyschodrama, interactief theater, trainingsacteurs en verhaaltechnieken. Samen ruim 50 jaar ervaring als trainer, (team)coach en facilitator in het vormgeven van ervarend leren binnen organisaties, profit en non-profit. Steeds met het doel om het proces te optimaliseren en verandering op gang te brengen. Peter werkt vanuit Crux Creaties, Bart vanuit Spijker & Hamer.

Bart over Peter
Peter is een creatieve denker en doener. Hij verruimt niet alleen zijn eigen gedachten, hij weet ook anderen te inspireren met een prikkelende visie, hij vertelt in mooie taal. Zo was hij de motor achter deze werkplaats. Een lang gekoesterde wens om ervaring te bundelen en door te geven zet hij in de wereld. Peter is een heldere trainer en coach. Razendsnel analyseert hij wat er gebeurt, benoemt de stappen die je zelf nog niet zag en geeft er meteen een nieuwe opdracht bij die je naar een volgend level brengt.

Peter Berkhout

Peter Berkhout, eigenaar van Crux Creaties in Nijmegen
Groot en zonnig dakterras met groen in grote en kleine potten.

Een groeiproces heeft zijn tijd nodig, ik weet het. Edoch, ongeduldig als ik ben, gebruik ik regelmatig groeiversnellers. Natuurlijk volstrekt biologisch zodat het gewas ook op lange termijn gezond blijft. Vergeet vooral niet te snoeien! Less is more, in de tuin en op de spelvloer.

Peter over Bart
Bart is energiek, humoristisch en scherp,  maar bovenal veelzijdig en verrassend. Voor grote groepen zie je zijn scherpte in het volle daglicht. In kleine leergroepen wordt zijn empathie zicht- en voelbaar. Bij de ontwikkeling van deze website is daar ineens de handigheid en het bedrijfsmatig inzicht.
Bij elke interventie waar ik bij mag zijn zie ik, afhankelijk van de context en wat nodig is, Bart transformeren naar een andere gedaante: herkenbaar en toch nét even anders.

Bart Spijkerboer

Bart Spijkerboer, eigenaar van Spijker & Hamer in Nijmegen
Stadstuin met enig snoei en schoffelwerk.

Laat de natuur zijn gang gaan. Begeleid het zo, dat het op zijn minst lijkt alsof het vanzelf gaat. Maar wij, ploeteraars der aarde, wij weten wel beter. Dit onderhoud vraagt aandacht en zorg, zodat het helemaal zijn gang kan gaan.