Ik ben een beginnend trainer, coach. Kan ik dan wel meedoen?

De leergang is bestemd voor ervaren trainers en coaches. We gaan er van uit dat je in de praktijk meters hebt gemaakt met het ontwerpen en uitvoeren van trainingen. En als je als coacht werkzaam bent: dat je de basis van je vak beheerst. Anders gezegd: we werken met leervragen uit jouw praktijk, dus met een beginnende praktijk wordt het lastig om volledig te participeren.

Ik heb nog nooit geacteerd of iets met theater gedaan, is dat een probleem?

Integendeel. Ben je gemotiveerd en sta je open om nieuwe technieken aan te leren? Dan is de leergang juist voor jou bestemd. Aanleren is vaak makkelijker dan afleren.

Werk ik in wisselende groepssamenstelling?

Goed gezien. Hoogstwaarschijnlijk wel. Je collega’s die een leerroute of een module volgen, stromen in en uit. Mochten we 8 aanmeldingen hebben voor de leergang, dan schakelen we door naar een aparte leergang-groep. Halleluja, wat zou dat tof zijn.

Wat gebeurt er als de module onvoldoende aanmeldingen heeft?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Maar toch. Vier weken voor de datum maken we de balans op. en bij te weinig aanmeldingen (minder dan 6) annuleren we de training en brengen we jou zo spoedig mogelijk op de hoogte. We gaan in het voor- of najaar op zoek naar een nieuwe datum. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Ik wil meer verdieping over een bepaald thema. Kan dat bij jullie?

De modules in de leergang zijn gericht op een eerste kennismaking met de verschillende activerende werkvormen. Bij voldoende animo verzorgen we graag een verdiepingstraining over de gewenste werkvorm. We zullen hier tijdens de leergang/module meer over vertellen.

Trainen jullie ook in andere plaatsen?

Onze thuisbasis is Nijmegen, de open trainingen vinden hier plaats. Mocht je zelf een gezelschap met ongeveer acht gemotiveerde collega’s willen trakteren op de leergang of één van de modules elders in het land, dan kan dat. Stuur ons een mail voor een aangepaste prijsopgave.

Data in het voor- en najaar. Geen summerschool?

Goed idee. We zijn net begonnen en zijn benieuwd of het gaat werken: maandag = daaddag. Stel: jij en je collega’s geven signalen af dat de zomer hét moment is om te transformeren naar activerend begeleider. Wie weet treffen we elkaar dan binnen afzienbare tijd op een idyllische plek, ergens in Europa tijdens een onderdompelweek.  De mussen vallen van het dak, maar we trotseren de hitte met dynamische werkvormen.