Voor ervaren coaches en trainers
Je hebt ruime ervaring in coaching, training of het faciliteren. In de leergang voeg je elementen van activerend werken toe aan wat je al kunt en doet.

Ervarend leren
Walk the talk. We doen in de training waar we waarde aan hechten: ervarend leren. Je werkt met eigen casuïstiek, je ervaart wat er gebeurt. We reflecteren op de ervaring met enige theorie, een houvast om de ervaring te ordenen en begrijpen.

Eigen inbreng
Je bent bereid om eigen vragen in te brengen als werkmateriaal. De leer- en feedbackfocus ligt op degene die de begeleiding oefent, niet op de inbrenger. We gaan er vanuit dat de inbrenger zelf zorg kan dragen voor zijn/haar eigen proces. Zodat we samen de aandacht kunnen houden bij waar het leren plaatsvindt.

Spelervaring niet vereist
Je hoeft geen volledig dramaturg te zijn om het spel in de leervraag van de cursisten te herkennen en gebruiken. Met de ervaring uit de modules ben je toegerust om in je eigen praktijk verder te experimenteren en ontdekken. Ook als je nog nooit gespeeld hebt ben je van harte welkom.

Kleine groepen
De groep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers, daardoor heb je veel mogelijkheid om te doen, ervaren en reflecteren.

Werken op maandagen
Begin de week goed gemutst, met wakkere geest en fris gelaat.

Opleiding, leerroutes en modulaire opbouw
Naast het volledige aanbod is het mogelijk specifieke leerroutes te volgen afhankelijk van je werkcontext. Een losse module behoort ook tot de mogelijkheden.