Zelf spelen
Gebruik je spel in werksituaties? Als trainer of coach houd je het overzicht, je blijft buiten de situatie. Durf je er ook in te stappen en te vertrouwen op je improvisatievermogen? Soms kan tegenspel een krachtige interventie zijn. Hoe herken je deze momenten? Hoe kom je weer terug in de positie van begeleider?
Een warming-up of energizer : we weten allemaal hoe belangrijk het is voor deelnemers om de praktijk van alledag achter zich te laten om zich volledig te concentreren op wat er in het hier en nu gebeurt. Maar doe jij het ook? Hoe voeg je dopamine toe aan je programma?

Wat is het
Je eigen spelvaardigheid is een grote hulp in de begeleiding van je deelnemer(s). Eigenlijk is je spel dichterbij dan je denkt. Want je leeft je in, je voelt mee en je verplaatst je in verschillende posities. Door de binnenwereld van deze posities te herkennen en vorm te geven, word je medespeler in de scène van de ander. Tegelijk blijf je de regisseur en stuur je het spel gericht naar de leerervaring.
Door als speler vrijer te zijn en beter te weten wat je doet, verleid je de cursisten gemakkelijker om op te staan, te oefenen en in beweging te komen.

Thema’s
– jezelf en de groep opwarmen
– improvisatie en meebewegen
– rolkeuze, rolbewustzijn en inleving
– schakelen tussen begeleiders- en spelerspositie

Resultaat
Aan einde van deze module:
– gebruik je je eigen spel(plezier)
– herken je de kracht van improvisatie en meebewegen
– kun je schakelen tussen acteurs- en begeleidersrol
– maak je het verschil door krachtige warming-ups en energizers

Duur
2 dagen van 9.30 – 16.30 uur

Voorbereiding
Aangedragen artikel lezen
Casus voorbereiden om in te brengen

Inschrijven? | Klik hier